Beekmans Groep maakt gebruik van cookies.×

Ventilatie en airconditioning

Ventilatie en airconditioning zorgen voor frisse lucht en een aangename temperatuur. Daarin kunt u prettig wonen en werken. Beekmans adviseert u graag over een installatie die bij uw huis of uw bedrijf past. Onze medewerkers verzorgen de aanleg en het onderhoud tot in de puntjes.

Mechanische ventilatie
Een raam dat open kan is al een vorm van ventilatie. In ruimtes waar geen raam open kan, kunt u kiezen voor mechanische ventilatie. Een ventilator blaast dan de vuile en vochtige lucht naar buiten. Meestal via een afvoerkanaal.

Gebalanceerde ventilatie
Gebalanceerde ventilatie is een systeem dat gelijktijdig frisse lucht toevoert en vuile lucht afvoert. Hierbij is het ook mogelijk om warmte uit de afvoerlucht terug te winnen. Met die warmte wordt de frisse lucht verwarmd. Dat gebeurt met een speciale techniek zodat frisse en oude lucht gescheiden blijven. Met deze techniek blijft 90% van de warmte behouden en bespaart u veel energie.

Airconditioning
Airconditioning is er in veel soorten en maten. Van een eenvoudige airconditioning voor de slaapkamer tot een complete installatie voor uw bedrijf. Er zijn airco’s om in te bouwen in het plafond of voor montage aan de muur.

Een airco zorgt voor koele en ontvochtigde lucht. Maar een airco kan ook verwarmen. Een moderne airco verwarmt voordelig en levert vaak een kostenbesparing op.
Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!